Gården

Lokale smaker og aromaer, fra jord til bord

Vi driver økologisk eple og bringebærproduksjon. Biene våre er viktige medarbeidere som pollinerer så frukten blir stor og fin.

Hos Skogens Verksted står epletrærne på Gaustad, ikke langt unna Skotterud sentrum. Høye viltgjerder må opp for å verne mot elg og rådyr. Biene står ofte i nærheten, der de hjelper til med pollinering av frukthagen. På grunn av konvensjonell drift i nabolaget, kan desverre honningen ikke regnes som økologisk.

Epletrær i skogshage

Økologiske epler og bær

Vi dyrker epler og bringebær etter økologiske prinsipper og er Debio-godkjente. For oss er biologisk mangfold og sunn jord viktigere enn maksimal avling. Vi bruker kun sprøytemidler som er tillatt i økologisk landbruk.

Kompetanse på smak

Ronja har fagbrev som kokk, og har jobbet mange år i Oslo som ølsommelier og kursguide. I tillegg er hun utdannet sake sommelier, og har diploma i Single Malt Whisky. Vi har begge kunnskapsprøven for å selge alkohol. Carl sertifisert birøkter. Alt dette er svært nyttig når målsettingen er å lage gode nye smaker, og lære av feilene våre.

Å eie hele prosessen

Vi legger stor vekt på å forstå hele produksjonskjeden, fra planting og høsting til pressing og tapping. Dette gir oss kompetanse til å fortelle og formidle historien bak hvert produkt. Stoltheten over å eie hele prosessen gir oss motivasjon til å stadig forbedre oss.

Bikuber på enga
Bærekraft

Ultrakortreist

Vi legger stor vekt på lokal produksjon med minimalt med transport og mellomledd.

De fleste kundene våre er fra Kongsvingerregionen, og da kan vi påstå at produktene våre er ultrakortreiste. Eplegården er 2 km fra presseriet, og vi har gårdsbutikk i låven, nede ved veien på Melgården. Så eplene må en liten tur i hengeren før de blir presset og tappet på flaske, men ellers er det minimalt med transport.